Van overlast naar onbezorgd genieten

Directe werking, Veilig en Milieuvriendelijk, Eenvoudig toe te passen

Veilig voor mens, dier en milieu en biologisch afbreekbaar

Waarom Rupssol?

Het unieke fixeermiddel

De belangrijkste voordelen op een rijtje

Met RUPSSOL is de oplossing voor uw "overlast door eikenprocessierupsen" direct werkend, veilig en milieuvriendelijk en bovendien eenvoudig toe te passen.

Directe werking

RUPSSOL werkt direct vanaf het moment van aanbrengen. Doordat de brandharen, boom- & grondnesten direct na het aanbrengen worden gefixeerd en de eikenprocessierupsen gedemobiliseerd, wordt verdere verspreiding voorkomen. Deze directe werking zorgt ervoor dat de overlast onmiddelijk wordt gestopt.

Veilig en milieuvriendelijk

Doordat de samenstelling van RUPSSOL bestaat uit bio-based grondstoffen, levert het gebruik ervan op geen enkele wijze gevaar op voor de omgeving. De aanpak is er op gericht om alleen de overlast van de eikenprocessierups te bestrijden. De boom- & grondnesten hoeven na behandeling niet meer verwijdert te worden. Binnen een paar dagen zal het nest beginnen met indrogen en kan het bijdragen aan het sneller terugkeren van de natuurlijke balans. Zo kan het op de eerste plaats dienen als voedselbron voor andere insecten en vogels. Ook biedt het met RUPSSOL behandelde nest een beschermend onderkomen voor de natuurlijke vijanden van de rups. Het nest geeft niet langer overlast maar wordt onderdeel van de oplossing. Overlastbestrijding op een manier, die veilig is voor mens, milieu en dier.

Eenvoudig toe te passen

RUPSSOL is een gebruiksklaar product en kan direct en gemakkelijk op de eikenprocessierupsen worden aangebracht met behulp van een lagedrukspuit. Een spuitlicentie heeft u hiervoor niet nodig. Voor een optimaal resultaat dient het nest van de buitenzijde als ook de binnenzijde inclusief de rupsen behandeld te worden. Door deze snelle fixatie van de brandharen en demobilisatie van rupsen wordt de overlast op eenvoudige wijze aan de bron opgelost. 

Van overlast naar onbezorgd genieten

Onze aanbeveling

Voor een optimaal resultaat

RUPSSOL is een gebruiksklaar middel en kan worden aangebracht met een lagedruksproeier De benodigde hoeveelheid RUPSSOL is ca. 0,1 – 0,75 liter per nest. De hoeveelheid varieert van het aantal te behandelen eikenprocessierupsen, nesten en de grootte van de nesten.

RUPSSOL wordt standaard geleverd in jerrycans van 25 liter en IBC's van 1000 liter. Voor een optimale behandeling adviseren wij om RUPSSOL aan te brengen met behulp van een SOLO kwaliteitssproeier. Als officieel dealer kunnen wij u verschillende types aanbieden. De sproeiers uitgerust met 5, 7 en 11 liter reservoirs zijn speciaal geschikt voor klein gebruik. De rugsproeiers hebben een reservoir van 11 of 15 liter en lenen zich meer voor intensievere behandelingen. Daarnaast zijn er verschillende accesoires verkrijgbaar. waaronder een koolstoftelescooplans lengte 120 cm - 2.30 cm

Hoe werkt RUPSSOL

Overlast eikenprocessierups

In een boom worden overlastgevende eikenprocessierupsen geconstateerd.

Behandeling met RUPSSOL

De eikenprocessierupsen en nesten worden ingesproeid met RUPSSOL m.b.v. een lagedrukspuit.

Overlast gestopt

Brandharen zijn gefixeerd, rupsen zijn gedemobiliseerd, overlast stopt direct.

Wat onze partners zeggen

Lees meer over het gebruik van RUPSSOL in de praktijk en de ervaringen van onze partners.